Power Pumping

Assalamualaikum..

Hari ni mama nak share cara untuk boost supply milk production dengan buat TEKNIK POWER PUMPING  😀


Teknik Power Pumping ini adalah satu teknik dimana kita cuba ‘meniru’ keadaan seolah-olah anak kita sedang mengalami growth spurt.

Biasanya waktu bayi sedang mengalami growth spurt, bayi akan menyusu dengan lebih kerap dan lebih lama. Ini akan menyebabkan badan menghasilkan lebih banyak susu.

Ingat konsep ‘supply and demand‘?

Teknik Power Pumping ini menggunakan konsep tersebut di mana payudara akan dikosongkan dengan kerap supaya ianya diisi dengan lebih kerap.

Cara paling simple untuk power pump boleh tengok kat gambar bawah ya!

Power Pumping Guide for Dual Pump
Power Pumping Guide for Single Pump


BERAPA LAMA SAYA PERLU TUNGGU UNTUK NAMPAK HASIL?

Berapa cepat nampak hasil bergantung kepada orang. Ada yang boleh dapat hasil sepantas 48 jam. Ada yang perlu tunggu 3-4 hari. Dan ada yang perlu bersabar selama seminggu.

Yang penting, ibu tak boleh mudah putus asa dan perlu konsisten melakukan teknik ini sampailah nampak hasilnya

Untuk hasil yang lagi bagus,boleh makan makanan yang boleh boost kan susu anda. Makanan macam oats,flaxseeds, Virgin coconut oil, habbatus saudha macam dalam biskut Twelve Ounces ni, dah”proven” boleh bantu supply anda!

Whatsapp mama untuk dibantu ya!

Tekan link ni : www.wasap.my/60134402684

Sincerely, mamaDarwisy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.