New Obsession

Assalamualaikum <3

Well, I got a new obsession and it is still in love-hate relationship. Hahahaha.

Kalau yang kenal mama, skincare mama selama ni, hanyalah pencuci muka Safi timun tu, pastu bila time bulan mengambang, pakai bedak sejuk ke kalau jerawat keluar. Itupun bukan selalu la jerawat keluar. Seriously. Kulit muka mama senang jaga macam tu.

Dan selalunya kalau beli apa2 skincare punya product, mesti last sekali almari yang pakai. Sebabnya, mama kurang rajin nak apply, atau, sebab bila pakai skincare tu, kulit jadi break out.

Sampailah usia mama berganjak ke 25 tahun, muka bersih, tapi kusam. I dont like it. Huhuhu. So, last year, join Me Time Event, organised by kak Sara from MJSS and Sutrina punya team. They introduced me to Mary Jadin and Sutrina punya products. And I loveee them so much!

Since kenal hubs, dia jenis buat betul2 atau tak yah buat langsung. Mama pun dah terbabit sama la dengan perangai hubs ni haa. So hari tu beli Essential Set dari Mary Jardin, and Starter Kit from Sutrina.

Mary Jardin ni more to skincare punya products dan Sutrina ni pulak make up punya products. And know what? Make up tu bukan hat tebal2 macam makeup pengantin tu, tapi ada je yg basic makeup for daily use, for you to look sweet in front of your darling hubby. But still, sebab kepala otak mama ni belum lagi rasa mampu nak ngadap cermin untuk put all the foundation, so I just used Mary Jardin punya skincare tiap2 hari dan pakai Sutrina cuma bila nak keluar. Still got improvement, right? 🙂

Jadi setakat ini, tiada lagi almari pakai mama punya skincare and makeup since I’ve been using it, teheee 😛

Owh, since they are organic and using mineral punya ingredient, they dont have any negative effect for my face. So, yeah to Mary Jardin and Sutrina! <3

And here comes the story of my obsession.

I’ve become obsessed with beauty product. I just scrolling Hermo website, Body Shop, Hada Labo, even Christy Ng punya website. I dont know what possessed my body, my soul. Setakat ni belum bukak lagi Sephora punya website, itu kalau bukak, first thing mesti add Sugar lipstick dalam cart tu. Adoi.

Adik iols dah pengaruh suruh beli brush. Tapi kalau ikut perangai laki I tu, memang I akan pastikan beli semua satu set teruih. Pastu I nak yang kaler Unicorn tu ekh. Baru cantik! kahkahkah. Demand la hang, Tqah!

Enough with the rant, coz mama need to pick her darling daughter from school <3

 

With love, Mama Tqah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.