My 2017 Reflection

Assalamualaikum 🙂

Today is the last day of 2017 and I would like to reflect myself, so that I can be better for the next year, 2018.

Kalau dalam Islam, seeloknya, kita bermuhasabah sebelum tidur. What I did good today? What can I improve for tomorrow. Coz you are supposed to be better that yesterday, right? 🙂

And this year, I learnt a lot. Especially that I can do more, I can help mothers that are struggling with their breastfeeding journey, I actually can sell something. Hahaha.

Sebelum ni, macam mimpi je kot, mama ni nak berniaga. Sebab takde sambutan, n idk, tak yakin ke, salah pilih produk ke.

But Alhamdulillah, right now, I am very sure that I can be somebody great, InsyaAllah. Moga Allah izin 🙂

And I actually do believe that I am improving in my self confidence this year. Like a lot! Sebelum ni mesti macam, boleh ke? Ye ke? Betul ke boleh? Seriously?

Sekarang jenis main redah, main buat je. Coz you wont know the result until you try them out, right? 😉

For this year 2017 also, I have met few beautiful soul that I’ve been wanting to meet for ages! <3

Dapat Jumpa Yuyu! <3

Yuyu atau nama betulnya Ayunizah. Kenal dekat UiTM Arau, Perlis, 1 kelas. This girl have changed so much since I have met her <3

Yuyu + Lia = YuLia

Daripada Yuyu, kenal dengan Lia pulak. Lia pun student UiTM Arau jugak dulu, tapi mama hanya kenal pada nama, pastu pernah la sekali dua terserempak dekat Uitm tu. Yuyu pulak satu rumah dengan Lia dulu, masa jadi MTK.

Dyorang ni melekat sama-sama kembangkan team #ChettakiOmey. Sweet nau tengok dyorang ni. Baju semua nak matching je haa. Hehehe. Dan dari dyorang, mama kenal Coach Zie! <3

Comelkan, Coach Zie? 😉 Masa ni join kelas Selling Without Selling. Alhamdulillah, bukan input berguna untuk bisnes je yang dapat, dapat jugak input berguna untuk our daily life.

Allah itu Maha Kaya, cuma kita yang miskin meminta, Coach Zie

Ayat Coach Zie yang satu ni, memang terpahat betul dalam kepala otak mama ni haa. Thanks coach. Semoga Allah pulihkan mata coach, insyaAllah <3

Dengan Kak Insyirah <3

Kak Insyirah. Lama dah follow di fb, di telegram. Alhamdulillah dapat juga bersua muka masa sesi grounding di Shah Alam <3

Kak Diya <3

Mama pernah ada wish list nak jumpa blogger tahun 2017. Alhamdulillah, semalam Allah beri izin, dapat jumpa dengan Kak Diya Nadia. Thanks kak Diya. You are so sweet person. Semoga Allah beri kekuatan untuk kak Diya, insyaAllah 🙂

Owh, didnt I tell you that my husband is being sweet this year, by giving me a nice little suprise during my birthday? Hahaha. Since hubs is not really sweet person, I really loves to see the effort he puts <3 Thanks dear darling! :*

So, see you next year, insyaAllah! <3

 

Sincerely, mama Tiqah <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.