Milkbooster berkesan

Assalamualaikum mummies!

Today tqah nak share satu produk best gilerr! Which is Twelve Ounces milkbooster biscuits 😉

Cantik comel cute macam mama kan? 😛

Mama ni start kenal dunia breastfeeding ni, obviously la masa kakak lahir kan. Jadi sampai sekarang, kira dah 4 tahun dalam dunia penyusuan ni. Kakak tak wean off, abang pulak sambung. Boleh kata banyak la ups dan down yang mama pernah alami. 🙂

Milkbooster ni, tak payah ambil pun tak pe sebenarnya. Tapi, korang kena la direct feed (DF) tanpa culas, lepas tu pump kena konsisten, ada jadual, buat power pumping some more, makan makanan berkhasiat and lastly, minum air yang cukup. If you do all these, insyaAllah supply susu tu cukup je untuk anak you.

Habis tu, kenapa mama beriya promote milkbooster ni?

Sebab, nak bantu ibu2 yang tiba2 production susu dia kurang lah. 😉

Susu ibu ni boleh kurang ada banyak faktor. Tapi yang paling selalu pengaruh, adalah sebab emosi. Kita kalau emosi sedih, syahdu jee, memang ke laut lah production susu ni tau. Nak breastfeed kena happy happy, mood kena positive je selalu. InsyaAllah boleh punya BF sampai dua tahun. 😉

Milkbooster ni, ada macam2 jenis. Ada yang kena minum, ada yang kena kemam, ada bentuk pil yang kena telan, ada yang pahit, ada yang manis. Dan mama sendiri pernah try beberapa jenis milkbooster dan milkbooster Twelve Ounces ni so far paling best yang mama pernah try.

Ada milkbooster yang bila kita makan, supply susu kita meningkat, tapi bila kita stop, supply susu kita pun,tak lama drop balik. Tak best la kan macam tu? Sampai bila nak makan milkbooster tu je kan?

Lepas tu, macam yang mama cakap tadi, kemam pil semua tu, bagi mama leceh la nak bancuh, nak kemam telan pil ni. Hahaha. Sebabnya boleh jadi lupa bila penyakit M tu datang 😛

Kakak BF sampai 2 tahun setengah
masih BF sampai sekarang

Mama nak cerita 4 kelebihan utama milkbooster Twelve Ounces cookies ni. Rata2 pengguna Twelve Ounces ni pun cakap benda yang sama tiap kali minta feedback 😉

✔️  Tak payah bancuh, tak payah kemam. Bila lapar, makan je buat snek. Nak bawak pi mana-mana pun senang.
✔️  4 bahan utama biskut kami, merupakan bahan “Galactagogues” iaitu bahan yang boleh promote hormon prolaktin dalam badan yang membantu meningkatkan kualiti susu dari segi kepekatan dan rasa.
✔️ Setiap bahan disukat dengan tepat supaya dengan hanya makan 2 keping biskut sehari, boleh boost supply susu.
✔️ Ada 3 perisa yang dijamin boleh buat uolss tak boleh berhenti makan punya!

Molasses Oat
Very Berry Blast
Double Choc Chunkie

Terliur tak? Hehehe. Mama kalau bukak ni, susah je rasa nak berhenti makan. Budak2 ni pun sibuk nak join sekali. Memang sekali hadap terus lesap, puffff..

Bangun tido, baju basah dek susu banyak nau
“Tank” cepat penuh siap bengkak lagi
Baby cepat kenyang, tido pun lebih lena

Ini semua antara feedback yang kteorang dapat. So kalau uols nak try, HARI NI (7 OGOS 2017) adalah LAST DAY OFFER RM100 untuk 3 PEK! Boleh la korang rasa semua perisa. Berbaloi-baloi! 😀

Cepat jangan lambat. WS mama dekat 013 440 2684 ok?

Sincerely, mama Tiqah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.