I learnt the hard way

Assalamualaikum 🙂

As all of you know, and if you dont know, i have just started selling Twelve Ounces Milkbooster Cookies right before raya and upgraded to stockist, alhamdulillah last September.

Bila dah jadi stokis ni kan, alhamdulillah, untung banyak. Lagi2 kalau jual direct ke customer, which is what i did. Tapi, bila mama duk hitung2 kos postage, fb ads segala mak nenek tu kan, mama xde la untung banyak mana pun!  😳

Sebabnya…

Mama ni pemurah sangat, suka sangat bagi postage. Lepas tu bila COD, dah la jauh, lepas tu tak ambil delivery charge, lepas tu xde minimum order pulak. Uish uish uish.

Mula-mula mama macam, urm, xpelah, sedekah je lah kat orang2 tu. Dyorg pun happy je kan. But the, i saw this;

Syarikat tidak boleh bersedekah. Yang boleh bersedekah adalah tuan syarikat, menggunakan duit gaji atau elaunnya sendiri, Ustaz Ashraf Latif.

Betul la jugak kan, apa Ustaz Ash ni cakap. I want my company to grow bigger, but if I just continue doing this, then, how my company are going to grow big kan?

So yeah, lets not giving the customers free postage, for the first step. And for COD, minimum order must be 3 packs and the delivery rate is RM10.

But still, u can get discounts when HQ annouced any promotion like coming soon, Special Diwali! <3 <3 <3

And mama is trying to collaborate with baby shop, so if u shopping at them, u can get discounts voucher to shop with me pulak! 😉

Doakan mama berjaya please.

Misi mama dengan Twelve Ounces ni adalah supaya mama dapat bantu lebih ramai ibu menyusu supaya dapat susukan anak.

Mama gembira sangat bila ada yang bagi feedback anak berjaya direct feed despite of nipple tenggelam, sebelum ni anak refused xnak direct sebab flow susu slow la and all.

And of course la I am happy bila ada orang puas hati dengan Twelve Ounces. I pun dapat repeat customer. More money. Lulss.. Hahahaha.

Till then, toodles!

 

Sincerely, mamaDarwisy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.