I learnt the hard way

Assalamualaikum 🙂

As all of you know, and if you dont know, i have just started selling Twelve Ounces Milkbooster Cookies right before raya and upgraded to stockist, alhamdulillah last September.

Bila dah jadi stokis ni kan, alhamdulillah, untung banyak. Lagi2 kalau jual direct ke customer, which is what i did. Tapi, bila mama duk hitung2 kos postage, fb ads segala mak nenek tu kan, mama xde la untung banyak mana pun!  😳

Sebabnya…

Mama ni pemurah sangat, suka sangat bagi postage. Lepas tu bila COD, dah la jauh, lepas tu tak ambil delivery charge, lepas tu xde minimum order pulak. Uish uish uish.

Mula-mula mama macam, urm, xpelah, sedekah je lah kat orang2 tu. Dyorg pun happy je kan. But the, i saw this;

Syarikat tidak boleh bersedekah. Yang boleh bersedekah adalah tuan syarikat, menggunakan duit gaji atau elaunnya sendiri, Ustaz Ashraf Latif.

Betul la jugak kan, apa Ustaz Ash ni cakap. I want my company to grow bigger, but if I just continue doing this, then, how my company are going to grow big kan?

So yeah, lets not giving the customers free postage, for the first step. And for COD, minimum order must be 3 packs and the delivery rate is RM10.

But still, u can get discounts when HQ annouced any promotion like coming soon, Special Diwali! <3 <3 <3

And mama is trying to collaborate with baby shop, so if u shopping at them, u can get discounts voucher to shop with me pulak! 😉

Doakan mama berjaya please.

Misi mama dengan Twelve Ounces ni adalah supaya mama dapat bantu lebih ramai ibu menyusu supaya dapat susukan anak.

Mama gembira sangat bila ada yang bagi feedback anak berjaya direct feed despite of nipple tenggelam, sebelum ni anak refused xnak direct sebab flow susu slow la and all.

And of course la I am happy bila ada orang puas hati dengan Twelve Ounces. I pun dapat repeat customer. More money. Lulss.. Hahahaha.

Till then, toodles!

 

Sincerely, mamaDarwisy

Cara Nak Kenal Jenis Tangisan Bayi

Assalamualaikum..

Masa mama menghabiskan masa layan video-video kat facebook dan mama jumpa video Oprah ni. Best sebab bagi mama, video ni tepat la tunjuk jenis-jenis tangisan baby. Sebab bila mama ingat balik, memang camni la jugak cara kakak abang nangis bila nak sesuatu masa baby dulu.

So, lets check it out :-*

Dan ni jenis-jenis bunyi dan explanation;

Cuba check, baby mummy nangis, ada bunyi sama camni tak? Sebab seingat mama, kakak abam dulu nangis memang ada bunyi camni lelagi part sakit perut tu 😛

Btw, kalau nak bagi baby cepat kenyang dan tidur lebih lena sebab susu makin pekat, boleh try Twelve Ounces Milkbooster Cookies ni! Boeh la mak rehat bersantai lebih sikit kan? 😉

 

Sincerely, mama Tiqah.

Power Pumping

Assalamualaikum..

Hari ni mama nak share cara untuk boost supply milk production dengan buat TEKNIK POWER PUMPING  😀


Teknik Power Pumping ini adalah satu teknik dimana kita cuba ‘meniru’ keadaan seolah-olah anak kita sedang mengalami growth spurt.

Biasanya waktu bayi sedang mengalami growth spurt, bayi akan menyusu dengan lebih kerap dan lebih lama. Ini akan menyebabkan badan menghasilkan lebih banyak susu.

Ingat konsep ‘supply and demand‘?

Teknik Power Pumping ini menggunakan konsep tersebut di mana payudara akan dikosongkan dengan kerap supaya ianya diisi dengan lebih kerap.

Cara paling simple untuk power pump boleh tengok kat gambar bawah ya!

Power Pumping Guide for Dual Pump
Power Pumping Guide for Single Pump


BERAPA LAMA SAYA PERLU TUNGGU UNTUK NAMPAK HASIL?

Berapa cepat nampak hasil bergantung kepada orang. Ada yang boleh dapat hasil sepantas 48 jam. Ada yang perlu tunggu 3-4 hari. Dan ada yang perlu bersabar selama seminggu.

Yang penting, ibu tak boleh mudah putus asa dan perlu konsisten melakukan teknik ini sampailah nampak hasilnya

Untuk hasil yang lagi bagus,boleh makan makanan yang boleh boost kan susu anda. Makanan macam oats,flaxseeds, Virgin coconut oil, habbatus saudha macam dalam biskut Twelve Ounces ni, dah”proven” boleh bantu supply anda!

Whatsapp mama untuk dibantu ya!

Tekan link ni : www.wasap.my/60134402684

Sincerely, mama Tiqah