Power Pumping

Assalamualaikum..

Hari ni mama nak share cara untuk boost supply milk production dengan buat TEKNIK POWER PUMPING  😀


Teknik Power Pumping ini adalah satu teknik dimana kita cuba ‘meniru’ keadaan seolah-olah anak kita sedang mengalami growth spurt.

Biasanya waktu bayi sedang mengalami growth spurt, bayi akan menyusu dengan lebih kerap dan lebih lama. Ini akan menyebabkan badan menghasilkan lebih banyak susu.

Ingat konsep ‘supply and demand‘?

Teknik Power Pumping ini menggunakan konsep tersebut di mana payudara akan dikosongkan dengan kerap supaya ianya diisi dengan lebih kerap.

Cara paling simple untuk power pump boleh tengok kat gambar bawah ya!

Power Pumping Guide for Dual Pump
Power Pumping Guide for Single Pump


BERAPA LAMA SAYA PERLU TUNGGU UNTUK NAMPAK HASIL?

Berapa cepat nampak hasil bergantung kepada orang. Ada yang boleh dapat hasil sepantas 48 jam. Ada yang perlu tunggu 3-4 hari. Dan ada yang perlu bersabar selama seminggu.

Yang penting, ibu tak boleh mudah putus asa dan perlu konsisten melakukan teknik ini sampailah nampak hasilnya

Untuk hasil yang lagi bagus,boleh makan makanan yang boleh boost kan susu anda. Makanan macam oats,flaxseeds, Virgin coconut oil, habbatus saudha macam dalam biskut Twelve Ounces ni, dah”proven” boleh bantu supply anda!

Whatsapp mama untuk dibantu ya!

Tekan link ni : www.wasap.my/60134402684

Sincerely, mamaDarwisy

ScentSync Balm!

Assalamualaikum..

I am a very proud user of ScentSync Balm. This balm really helps me a lot, so now I wanna to introduce this balm, to chuols. Barang baik, kena dikongsi. Kecuali suami iols lah kan. Hahahaha. 😛

 

 

Balm keluaran ScentSync ni, menggunakan essential oil dari Young Living Essential Oil (Theraupetic Grade Essential Oil) dan terdiri daripada dua set, iaitu Basic ScentSync Kit dan Premium ScentSync Kit.

Basic ScentSync Kit terdiri daripada;

Basic#1 CCC – Cough & Cold Care

balm CCC

Sesuai untuk demam, batuk, Selsema & kahak, resdung, asthma
Kegunaan : sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada
*Nota: sesuai untuk newborn hingga dewasa*
Harga Pasaran: RM20

Basic#2 TT – Tummy Tame*

balm TT
Sesuai untuk ketidakselesaan perut menggantikan minyak telon di pasaran, sembelit, cirit-birit.
Kegunaan : Sapu di perut bayi selepas mandi (arahan istimewa untuk bayi cirit & sembelit akan diberikan jika anda beli produk ini)
*Nota: sesuai untuk newborn hingga dewasa*
Harga Pasaran: RM20

.
Basic#3 SS – Skin Soothe

balm SS
Sesuai untuk yang mempunyai masalah eczema, melecet, gatal-gatal kulit seperti ruam lampin dan kesan gigitan nyamuk
Kegunaan : sapu di tempat bermasalah secara konsisten
(Jika anda biasa menggunakan krim yang mempunyai steroid mungkin akan ada kesan ketara, sapu secara konsisten untuk kesan yang lebih baik)
*Nota: sesuai untuk newborn hingga dewasa*
Harga Pasaran: RM20

.

Basic#4 CB – Calm Balm

balm CB
Memberikan keselesaan, mengurangkan tekanan, mengurangkan keletihan, memberi tidur yang lena dan mengurangkan demam
Kegunaan : sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tapak tangan
*Nota: sesuai untuk newborn hingga dewasa*
Harga Pasaran: RM20

Basic#5 PA – Pain Away

balm PA
Sesuai untuk sakit otot, mengurangkan sakit kepala , migrain, lenguh-lenguh urat dan sakit2 lain seperti bengkak dan luka
Kegunaan : sapu di tempat bermasalah secara kerap
*Nota: sesuai untuk kanak-kanak hingga dewasa*
Harga Pasaran: RM20

Premium ScentSync Produk terdiri daripada;

Premium#1 BB – Body Booster

balm BB
Sesuai untuk mengelak dan mencegah penyakit berjangkit. Ia adalah merupakan wellness blend untuk kegunaan harian.
Kegunaan: sapu pada bahagian tapak kaki setiap malam sebelum tidur
*Nota: sesuai untuk newborn hingga anak2 sekolah rendah*
Harga Pasaran: RM35

Premium#2 WK – Wellness Keeper
Sesuai untuk mengelak dan mencegah penyakit berjangkit. Ia adalah merupakan wellness blend untuk kegunaan harian.
Kegunaan: sapu pada bahagian tapak kaki setiap pagi
*Nota: sesuai untuk remaja (anak2 sekolah menengah) hingga dewasa*
Harga Pasaran: RM50

Premium#3 FC – Focus

balm Focus
Sesuai untuk membantu mengekalkan fokus dan ketajaman minda. Terutama untuk masalah pembelajaran anak2. termasuklah anak2 istimewa.
Kegunaan: sapu pada bahagian belakang telinga (earlobe) , belakang tengkuk .
*Nota: sesuai untuk newborn hingga dewasa*
Harga Pasaran: RM50

Premium#4 SM – Anti Strecthmark

balm AS
Sesuai untuk membantu mengurangkan selulit, kesan parut
Kegunaan : sapu di tempat bermasalah secara kerap
*Nota: sesuai untuk kanak-kanak hingga dewasa*
Harga Pasaran: RM35

Harganya sangat berbaloi dengan effect dia. Satisfaction guaranteed. Berapa lama boleh tahan tu, bergantung pada penggunaanlah. Macam Skin Soothe tu, memang pakaikan untuk kakak kerap. Lepas mandi pakaikan, bila dia gatal, pakaikan lagi So dalam sehari tu, dalam 5 kali la pakai lebih kurang, but still tahan dalam sebulan lebih jugak. Oh, kakak ada eczema. Skin soothe sangat best okay. Kesan dia lambat sikit, tapi worth it sangat. Ada setengah krim tu, pakai kat kakak, kejap je ok, pastu naik balik flare n selalunya makin teruk. But not with this ScentSync. Thats why I’ve made the decision to sell it cuz I am a very proud user of this product. 😉

Later, I’ll update the testimonials from me, myself as a user. So, ori punya kayh. Sebab yang basic tu, semua I pernah pakai. In the meantime kalau korang berminat nak try, boleh mesej atau whatsapp 0134402684. Nak mesej kat facebook pun boleh kayh. 😉

Toodles!

MamaDarwisy